Een stoffen zetel reinigen doen wij altijd met de grootste zorg.


Geen enkele zetel is hetzelfde en daarnaast zijn er zoveel verschillende stoffen op de markt dat je bijna geen enkele zetel nog hetzelfde kan behandelen.

Kunt u uw zetel zelf reinigen?

Ja dat kan met de juiste reinigingsmiddelen en apparatuur is dat te doen mits u een beetje handig bent en de nodige productkennis heeft.

Het komt namelijk ook veel voor dat het zelf reinigen mislukt is. Waardoor de zetel is gaan stinken, schimmelen of de bank vuiler is geworden als het was.

Natuurlijk is een zetel laten reinigen uiteindelijk voordeliger maar vooral ook veel veiliger.

Uw zetel laten reinigen door Meubelservice België is kiezen voor zekerheid!Hoe :

Wij maken gebruik van de sproei-extractie methode waarbij water in combinatie met een reinigingsmiddel op het te reinigen oppervlakte wordt gesproeid en vrijwel direct weer word opgezogen waardoor er een spoelend effect ontstaat dat zelfs diepliggend vuil verwijderd. Dit wordt ook wel dieptereiniging genoemd en is volgens ons het meest effectieve, milieuvriendelijke en veilige manier van reinigen.


Stap 1: Inspectie


Voor de reiniging van uw meubel wordt er gestart met een inspectie van het meubelstuk. Tijdens deze check wordt er gekeken naar de soort vlekken en de ernst van de vervuiling. We leggen uit wat we precies gaan doen en wat u kunt verwachten.


Stap 2: Voorbehandeling


Om ervoor te zorgen dat ook het diepliggende vuil wordt verwijderd, sprayen wij het meubel in met een reinigingsmiddel waardoor het vuil losweekt. Wanneer het gehele meubel is ingespoten, borstelen we het vuil los.


Stap 3: Spoelen


Wanneer al het vuil is los geborsteld, wordt de stof doorgespoeld met water. Dit doen we net zolang totdat er geen vuil meer van uw meubel afkomt.


Stap 4: Controle


Uw meubelstuk wordt gecontroleerd en indien nodig voeren we een extra behandeling uit.


Stap 5: Drogen


Na de reiniging blijft het meubelstuk vochtig. De droogtijd is o.a. afhankelijk van de luchtcirculatie en kamertemperatuur.


Wij raden u dan ook aan om het meubelstuk te laten drogen, voordat u er weer op gaat zitten.
Nabehandeling:


In een heel enkel geval kan het zijn dat een vlek tijdens het drogen terug komt. Mocht dit het geval zijn dan komen we geheel GRATIS gewoon nog een keer langs om dit te behandelen.
Een schone bank is gezonder !


Allergieën

Veel mensen hebben last van allergieën. Waarschijnlijk wil je je stoffen meubel laten reinigen, omdat er een vlek of een ander soort vuiligheid in terecht is gekomen. Wist u dat het reinigen daarnaast beter is voor de gezondheid? Veel allergieën ontstaan namelijk doordat er een overgevoeligheidsreactie optreedt van het afweersysteem. Die reactie wordt veroorzaakt door stoffen zoals schimmels, huisstofmijt, stuifmeel of huidschilders van dieren. Deze stoffen bevatten allemaal een soort eiwit, die ook wel allergenen worden genoemd.

Huisstofmijt

Van alle allergieën, is die van huisstofmijt het meest bekend. Deze mijt komt overal ter wereld voor. Dit kleine beestje leeft graag op donkere en vochtige plekken. Je stoffen meubels, boordevol huidschilfers, vormen dus de ideale leefomgeving. Daarnaast zijn ook tapijten en matrassen een zeer gewilde plek voor dit diertje om te bivakkeren. Je ziet ze niet met het blote oog, maar ze veroorzaken zeer zeker wel klachten. In een gemiddeld meubel wonen meer dan een miljoen huisstofmijten. Ze kunnen diverse allergische aandoeningen veroorzaken zoals astma, eczeem of een allergie voor huisstofmijt.

Het is dus veel gezonder om op een schoon meubel te zitten.